Tuesday 1 October 2013

Engelskhjelp på ungdomsskole og Sapporo Autumn Festival

Dag 26 ~ 18. september (水 - ons)
I dag skulle vi til Tokai ungdomsskole og hjelpe elevene med engelsk. Med Eric Dean i front og noen japanske studenter fra Tokai University ved siden gikk vi ned til skolen (5-10 minutters gange) og invaderte hovedkantina deres like før lunsjpausen. Vi satte ut trekantformede plakater med noen ord til samtaleinspirason og leker, samt godterier (hvilken ungdomsskoleelev kan vel motstå det?!) på fem rundbord.

Da klokka nærma seg kom det et par elever småløpende inn i kantina for å hente seg brett og stille seg i kø matkø. Det tok ikke lange tida før hele salen var fylt opp med sultne elever som kasta flere nysgjerrige blikk (men aldri så nysgjerrig at de turte å komme bort); det er nemlig slik at her i Sapporo finnes det nærmest ikke utlendinger. Nei, det er sant! Vi blir overrasket når vi ser en på gata i sentrum! Vi oppfører oss som japanere, der vi opphisset dulter borti hverandre og hvisker: "Oi, så du det?! En gaijin!" (外人; がいじん slang for utlending), haha! Derfor skulle vi ikke bare hjelpe dem med engelsk, men også gjøre dem litt vant til å se utlendinger. Vi var på utstilling..!

Dean og lærerne gjorde en iherdig innsats i å dytte tilfeldige elever med venner bort til oss, og mange ble nesten overraskende nok sittende til lunsjpausen var over. Jeg satt med ei som het Rina som var med på prosjektet, og vi prata med tre-fire gutter. Han ene ville veldig gjerne øve på å bruke engelsk, så det var vellykka!

Siste to: Tilbake på møterommet til Dean fant vi bilder av fjorårets elever og deres sprell!


Vel tilbake på universitetet: det hadde regna tidligere, men sola stakk fram igjen da vi kom ut fra møterommet. Derfor: dobbelregnbue! Jian! (Tilsvarende "ta-daaa!". Ja, og japanere er glade i onomatopeia, dvs. ordlyder!)

Yep.

Dag 27 ~ 19. september (木 - tors)
Etter en lang handletur på supermarkedet bestemte Sofie og jeg oss for å prøve KFC for første gang (vi har trent mens vi har vært her, så det var uten å få for dårlig samvittighet, haha!). Vel, ja... Det smakte jo godt? ^^

Bilde #1: Sofies knallgrønne melondrikk! *pokes Midorisan*
Siste: Figur med på kjøpet hvis du kjøper denne drikken (på konibien). Only in Japan?


Dag 29 ~ 21. september (土 - lør)
I dag dro vi til Sapporo Autumn Festival [ hjemmesiden til SAF ], en festival som byr på mat alle Japans hjørner, men spesielt mat og delikatesser fra Hokkaido!

Siste to: Ha, alle danna et tog mens vi gikk bortover, og tre stykker like bak oss syns det morsomt ut, så han ene slang seg like gjerne med litt!


Så fornøyde!


Siste: Rabarbracrêpe! Noe av det beste jeg har smakt! Fikk meg til å savne rabarbraen vi hadde i hagen da jeg var mindre. Kjøpte rabarbrasyltetøy derfra. ^^

Da vi senere på dagen kom hjem fra sentrum lagde vi middag sammen (mye forskjellige; fritert kylling og potet, ris, tofu, stekt fisk med grønnsaker, mm.). Etterpå spilte Sofie, Ayana, Yuriko og jeg 'Taiko no Tatsujin' på PS2, og vi lærte dem litt grunnleggende norsk (vanlige hilsner, telling, alfabetet, svar, ros). De bruker fremdeles "Kan jeg få en?" og "Tusen takk!" i dag. Mission accomplished! X)


No comments:

Post a Comment