Wednesday 23 October 2013

Kinesisk mat, stjernejakt og Ayumi-besøk

Dag 43 ~ 5. oktober (土 - lør)
Aron og jeg stakk innom et tilfeldig spisested i søken etter middag. Delicious, folks, delicious! Eiern slo av en prat med oss, og da vi skulle hjem og hadde betalt gav han oss en onigiri hver. Så koselig!

Siste: Oh, hello. Overraskelsesbesøk på rommet. Mja, han ble kasta ut.

I 2-tida på natta fikk vi lyst til å stikke bort til taket på hovedbygningen og se på stjernehimmelen (ja, det er trygt!), så Aron, Ayana, Sofie og jeg dro bortover. Da vi kom til 12. etasje fant vi ut at alle dørene ut var låste. Litt skuffende, det! Fungerer liksom ikke like bra å ta bilder gjennom vinduene, selv om Sofie og Ayana prøvde. Men, hey, vi fant noen gamle, uh.. sengetrekk i loftstrappa videre opp? Spennende. Jaja! Vi snudde og gikk ned igjen. På veien tilbake stakk vi innom klasserommet til Ayana, tok bilder, kikka på diverse saker og tegna litt på whiteboard-tavlene som de rakkerungene vi er.

On a side note: Jeg har bestemt meg for å laste opp bilder på Google+ (blogger.com går under Google uansett) for å slippe å overlesse bloggpostene med bilder når det er mange av dem. Derfor vil jeg linke til det relevante albumet heretter, dersom det er litt vel mange bilder; som nå!

[ Album: Stjernejakt og sprell ]


10. oktober (木 - tors)
Vi har vanligvis hatt fri på torsdager. Eller, "fri" - self-study day, da. I dag begynte vi med faste teseremonitimer på formiddagen. Telærern vår er ganske kul; hun vitser mye og smiler bredt! Skal ta noen bilder av terommet hvis jeg får muligheten!

Da Ayumi dro på utveksling til Norge og UiO høsten 2012 fra Josai University litt utenfor Tokyo visste hun fint lite hva som skulle møte henne; nemlig oss, haha! Hun var vår assistentlærer under førstesemesteret vårt, og de fleste i klassen ble godt kjent med henne. Nå skulle hun være i Hokkaido med familien i noen dager! Aron, Sofie, Michelle og jeg dro for å møte henne i sentrum så snart hun hadde ledig tid på kveldinga. Det var godt å se henne igjen!

Bilde #4: Crêpe i form av kake?! Woah.
Siste to bildene: Purikura-bilder!


11. oktober (金 - fre)
I dag har vært en lang dag. Vi ville gjerne møte Ayumi i dag også, siden hun skulle reise hjem på kvelden, og da vi forsiktig prøvde å spørre ene lærern vår om vi kunne få fri siste time (etter lunsj) for å møte henne (mot å ta den igjen senere), fikk vi etter to minutters tekning et "ja"! Vi dro rett til sentrum og videre til Chocolate Factory der vi hadde avtalt å møte Ayumi (halvveis på vei mot Otaru, en by som ligger en time unna sentrum). Vi gikk av på samme stopp som en annen utlending (oi oi!) og hennes japanske venninne, vi kom i snakk med dem og fant ut at de jobba som kristne misjonærer. Huh. Vi utveksla litt info og sa hadet.

Vel inne på i entréen til fabrikken møtte vi Ayumi med familie; kusina som vi møtte dagen før, moren og bestemoren. Vi kikka på museet oppe og spiste is som Ayumis mor overraskende spanderte på oss. Vi gikk ikke inn i selve fabrikken da det kostet penger og Ayumi og co. hadde litt for dårlig tid for det.

[ Album: Chocolate Factory ]

Vi dro sammen tilbake til sentrum, de dro videre til flyplassen, Aron og Sofie dro hjem, og Signe og jeg stakk innom Starbucks og et par andre butikker før vi også rusla mot bussen. Vel hjemme hadde Aron laget middag for alle: ovnsstekt kylling. Nice! Etterpå lekte vi oss med rettetanga som Aron kjøpte. Det hølja forresten ned hele dagen. Det var tyfon i sør, og i Hokkaido merka vi det i form av regn i massevis!


14. oktober (月 - man)
Aron og jeg ville gjerne ta med flere til den nyoppdagede kinesiske restauranten, så Signe, Sofie og Ayana ble med. Ammagwads, heaven!


No comments:

Post a Comment