Sunday 20 October 2013

Velkomstfest!

ごぶさたしてすみませんでした!(Gobusatashite sumimasen deshita! ~ Beklager for å ha forsømt bloggen!) Det har vært (og er) litt travelt her for tida, men satser på å ha oppdatert bloggen skikkelig til onsdag.


Dag 42 ~ 4. oktober (金 - fre)

Vi hadde som vanlig skole på formiddagen, og så mentormøte etterpå. Under møtet satt vi på bord med gruppene våre; tre-fem japanere per hver av oss. Mange nok å øve japansk med, med andre ord! Dean (prosjektlederen) har lagt en plan med litt forskjellige happenings, blant annet Halloween-fest, photo rally og Zumba Dance Party. Han vil gjerne at vi skal kle oss ut til Halloween, men det er vel antakeligvis for å slå oss i kostymekonkurransen; fyren har vunnet beste kostymepris fire år på rad!

Photo rally handler om at vi samarbeider med gruppene våre om å velge to-tre emner (for eksempel "human kanji", der man skal lage en kanji med personene i gruppa, eller lage morsomme grimaser, eller posere med portvakten osv.), ta bilder av det, lage en presentasjon og fortelle om prosjektet mot slutten av semesteret i språkene vi studerer/vil kunne bedre (altså skal vi på japansk og japanerne på engelsk). Jaudå.

Etter et kort møte gikk vi ned noen etasjer der 'Welcome party' skulle finne sted! Det var et stort rom med velkomstplakat og litt pynt på veggene, og like etter at vi kom ble det båret inn store mengder mat, alt fra karaage (から揚げ fritert kylling), pølser, misosuppe og ramen til grønnsaker, frukt, og kaker. Etter å ha spist litt og prata masse var det tid for utvekslingselevenes jiko shoukai (自己紹介 じこしょうかい selvintroduksjon på japansk). Aron hoppa like så godt uti det og sa at han ikke hadde forberedt seg, men han skulle prøve likevel. Han var sitt vanlige jeg, og reaksjonen var latter og mange smil, så det var jo ikke noe problem! Etterpå var det en spørsmålsrunde; vi ble spurt om ting som hva vi gledet oss til i Japan, hva vi hadde lyst til å gjøre/se/oppleve, hva favorittmaten vår var og hva vi syns om byen.

Bilde #1: Fra. v.: Dean, prosjektlederen, og Rina, en av jentene fra mentorgruppene.
Siste: Våre to DAs (dorm advisors), (fra v.:) Ayana og Yuriko!

Etterpå var det 'After party', så alle som ville kunne bli med bort til dormen vår og feste/henge. Det var en koselig kveld med dansing, Taiko no Tatsujin (trommespill) og andre spill, og masse prating på japansk og engelsk. Med så få utvekslingselever og så mange japanere føltes det som om vi aldri var "i fred" - alle var interesserte. Det er rart å innrømme, men jeg var faktisk litt sliten på kvelden da alle hadde gått, haha!

Etterpå var en snartur til konbini og anime i stua. Koz. ^^


No comments:

Post a Comment