Friday 6 September 2013

Neko café og Asakusa

Dag 6 ~ 29. august
Alles døgnrytme utenom Arons var litt snudd på hodet, så jeg bestemte meg for å døgne natt til i dag. Var ikke noe annet å gjøre! Jeg bestemte meg for å dra til en neko café (猫喫茶店 ねこカフェ) i Asakusa, ikke langt fra hostellet. Neko café er rett og slett en kafé med katter, hvis du ser bort fra kaffen og small talken. Det høres kanskje litt sært ut å betale en sum i timen for å kose med masse katter, men jeg liker jo katter og ville prøve ut dette rare konseptet som antakeligvis bare finnes i Japan (det finnes også fugle- og reptilkaféer i Yokohama for de som skulle være interessert!). Kattene så ut til å trives hos hun jeg besøkte. Eieren fortalte at elleve av kattene var hennes egne (hadde totalt 19 stykker), og mange av dem var tatt inn fra gata. Bare i Asakusa-området fantes det over 400 løskatter, men som hun indikerte, man kan jo ikke gi alle husly.

Kattedama fortalte videre at det fantes flere hundre neko caféer i Japan, men mange ble drevet av eiere som behandlet kattene dårlige. De kjøpte inn fullblodsrasekatter for å trekke kunder, og brydde seg generelt mindre om kattene enn forretningen. Har hørt litt om det før, så ble litt glad for at jeg valgte akkurat denne kaféen. Kattungene på tre måneder var ganske lekne, så brukte litt tid på å leke med dem. Så søte! For 6 kroner kunne jeg mate kattene ved å putte en blanding med tørrfõr i flere skåler utover på gulvet. Utover kom det to japanske damer og hun ene hadde med kattegress av noe slag. Alle kattene skjønte at noe var på gang og heiv seg straks over godteret da det ble lagt fram!

Etterpå dro jeg mot Akihabara for å møte Aron. Vi tulla rundt området ved stasjonen for å finne noe Aron klassifiserte som "veldig viktig". På veien oppdaget jeg en Starbucks og tenkte på Facebookstatusen til en klassevenninne om Macha Tea Latte (takk til Astrid!). Noe kaldt hørtes godt ut der og da, så vi gikk inn for å prøve. Den var ganske god! Man kunne velge mellom fire størrelser; small, medium, grande, large (woah!). Gikk for en medium til 470 yen, hvilket tilsvarer rett under 30 kroner. Vi slurpet oss ferdig, gikk videre og fant omsider det Aron hadde lett etter: en bod like ved Yodobashi-senteret som solgte chuu cream. Jeg: "Chuu cream? Det var det som var så viktig?" Aron: "Ja! Nam!". XD

Bilde #1: Sykkelparkering observert på vei ned mot t-banen. Ikke dårlig!
Bilde #2: I Japan selger de røyk gjennom vending machine.
Bilde #4: Bildet er forferdelig fotografisk sett, men ville ha det med. (:

Vi satte kursen tilbake mot Asakusa. På veien møtte vi forresten på en liten firbeint venn som satt ved inngangsdøra til et utested like rundt hjørnet fra der vi bor. Mener hun het noe som Chica og var fra Okinawa, og vi så henne flere ganger utenfor samme sted. Stedet i seg selv så koselig ut, angrer litt i ettertid på at vi ikke tok oss litt tid til å stikke innom der og slå av en prat med "naboene". Vel tilbake på hostellet møtte vi de andre to som nylig hadde stått opp. Vi dro en tur til på Rox-senteret og kikka på bl.a. på barnebøker.

Bilde #1: Bra engelsk!
Bilde #5: Andreklassebok med 10-minuttersfortellinger og, hah, Emil! Siste boka skal ligge på nivå med 3.-4. trinn. Er litt usikker på hvilket nivå vi er til nå, men tenkte det var greit å kjøpe begge.
Bilde #6: Japansk leses her ovenfra og nedover. Hiragana-alfabetet var i utgangspunktet designet for å leses nedover, og derfor er rutene vi øver alfabetet i så viktige. Ser du de små tegnene ved siden av setningene? Det er furigana, dvs. hiragana-"bokstaver" som gjør det mulig å lese kanjitegn vi ennå ikke har lært.

Vi fortsatte å utforske senteret litt, og fant noen spillemaskiner. Det måtte Midori selvfølgelig prøve, og til tross for mange iherdige forsøk vant han hverken 3DSen eller Disney Land-billetter (... ikke Emma eller jeg heller :P). Huff og huff! Vi stakk innom en Starbucks for Macha Tea Latte, Caramel Steam og kake. Etterpå kikka vi videre i andre butikker langs Asakusa-området. Kan ikke la det gå en dag uten å tulle litt også, da!


Bilde #3-5: Stengt kimonobutikk like ved spillemaskinene. Pene detaljer.
Bilde #6: Sekker med hetter og ører på.


Video #2: Det kommer en melodi etter at man har gått inn i en konbini. Ville også vise litt hvordan det så ut der.
Siste: Et grønt insekt? DET må dokumenteres! *både Midori og jeg drar fram kameraene*

Peace out!

No comments:

Post a Comment