Saturday 7 September 2013

Ut på eventyr med flere klassekamerater

Dag 8 ~ 31. august
La meg begynne å vise litt hvordan det ser ut på Kimi Ryokan. Sengene, eller futon, er madrasser som ligger rett på gulvet som igjen er belagt med tatamimatter. Toalettene i Japan har ofte en slags vask på selve toalettet. Brukte det sjeldent da det ikke var såpe der. Faktisk er det litt trist å si det, men det virker som en god del offentlige toaletter i Japan ikke har, erm, såpe? Ja. Eller så fant vi uvitne utlendinger aldri ut av det O Store Såpemysteriet? (Nå var ikke de Anticbac-flaskene en så dårlig idé likevel, eller hva, mamma? :P)

Nest siste bildet: Toalettet hadde en egen "spyl deg i rumpa"-knapp. Måtte jo prøves!
Siste bildet: Eksempel på et annet litt avansert toalett.

Yes!

Da var vi oppe og klare for action! Vi møtte de andre nede i loungen i 1. etasje, alle klare for frokost. Erlend og Thorstein ankom ryokanet like etter! De hadde tenkt til å bo her et par dager før de skulle videre til Osaka og Kobe. Kall meg hypersosial, men jeg blir i så utrolig godt humør når det er mange mennesker rundt meg, og spesielt som nå, her, i Japan. Det gjør det ekstra morsomt! Måtte plage dem med å ta et gruppebilde da. X)

Bilde #1: En pakke med gode og søte druer som Aron hadde mottatt fra tanta til Shohei, en tidligere utvekslingselev. Nam!
Bilde #7: Caution! Toothpick may bite ya.
Gruppebildet: Magnus og Jens var ikke klare. *rister på hodet*

Til konbini, vi skal gå!

T-bane- og togkort må kjøpes og fylles på. Pasmo eller Suica? Hvor mye skal fylles på? Valgets kval.

Vel ferdige med det dro vi i retning Shibuya. :>

Bilde #4 nedenfra og opp: Thorstein kjører en Keanu Reeves.
Siste bildet: Igjen, statuen av Hachiko, hunden fra en kjent japansk historie.

Måtte innom Starbucks en tur for litt kald drikke.

Så en butikk ved navn ITS'DEMO, hvilket er litt morsomt fordi 'itsudemo' (いつでも) på japansk betyr "når som helst". Var sikkert ikke tilfeldig! Vi så også en dyrebutikk i Shibuya som ikke så helt bra ut: flere kattunger og valper lå i små bur til utstilling i butikkvinduene. Man får på en måte håpe salgene gikk unna såpass raskt at dyrene ikke trengte å være der lenger enn nødvendig. Litt senere kunne vi plutselig observere et protesttog i gatene, eskortert av en rekke politibetjenter. Tror det handlet om å ta vare på delfinen.

Vi dro til Akihabara en tur for å kjøpe et par ting og å spise okonomiyaki til middag. Hadde hatt jevnlig kontakt med Midori og Emma; de var nylig kommet seg til hotellet like rundt hjørnet fra der vi nå bodde og var for slitne til å bli med ut og spise. Huff... Men, men! Gjør klar for en bildeserie med Aron i hovedrollen!

Bilde #7&8: Vinden dro opp klærne på Kine. Ai, ai!

Glade og fornøyde etter å ha fått i seg mat ble det litt shopping i Akihabara, samt bildetakning av Akihabaras 'Electric Town'.

Bilde #3 nedenfra og opp: Aron skjærer grimase over at vi andre er så treige: (--_--)
Siste bildet: USB-penner!

Da vi kom hjem, hvilte vi litt før vi dro en mindre gjeng ut for å teste karaoke med nomihoudai (drikk så mye du vil for så-så lang tid) i Ikebukuro-området! Etterpå dro noen av oss videre ut.

Det har vært en lang og litt slitsom, men samtidig også koselig dag!

Avslutter med noen kveldsbilder av utsikten fra terrassen på Kimi Ryokan.

2 comments:

  1. Har ikke vært i sånn suermange japanske hjem, men har snakka med folk på homestay og det virker ikke som om det er vanlig med såpe på do...(e_e) I det ene huset jeg var på besøk i hadde de det på badet (nesten andre enden av huset), så snek meg dit etter dobesøk X)

    Og jeg synes så synd på dyrene i butikkene (de selges ikke bare i dyrebutikker; I Togane er det også på Cainz f.eks) D: De ser alltid superstressa ut eller noe... og legg merke til at det nesten aldri er noe annet enn unge dyr... :<

    Men supert med blogg! Stå på! :D

    ReplyDelete
  2. Skummelumsk! Jeg slutter nok ikke å kjøpe Antibac med det første, haha. Ja, de dyrene hadde ikke store plassen å boltre seg på. Kjedelige greier. Og det er rart og ukomfortabelt å se katter og hunder i bur; det ser man jo aldri i Norge. Så unødvendig. D:

    Takk for det, がんばりますよ!

    ReplyDelete