Saturday 14 September 2013

Selvintroduksjon for rektor, Sapporo sentrum og karaoke

Hei og hopp! Må bare beklage at det tar noen dager mellom hver post (nei, jeg har ikke glemt av bloggen!) - det tar virkelig tid å organisere de mange bildene, samt huske på alt som har skjedd hver dag. Jeg vil jo gjerne skrive om de hverdagslige forskjellene i Japan, ting vi driver med, vise hvordan det ser ut overalt og ja, slikt, og da blir det litt jobb! Jeg håper likevel du er tålmodig og syns det er gøy å lese bloggen. X)

Her kommer en ukesoppdatering oppdatering på hva som har skjedd siden sist (fire dager skulle vise seg å utgjøre mange nok bilder så det holdt for én bloggpost). Enjoy!


5.~8. september
Torsdag 5. september begynte vi dagen med 'General Guidance', hvilket ville si at vi møtte opp i et møterom der rektor og flere viktige personer i staben på skolen som hadde med utveksling å gjøre satt og ventet på oss. Vi måtte gjøre selvintroduksjoner på japansk (de gjorde det også, men ja, du vet, litt skummelt likevel), mottok en bunke papirer samt hvert vårt skolekort.

Etterpå fikk vi en 'Campus Tour' rundt på universitetet av Hiroki, karen som møtte Aron og meg i dagen før da vi kom til skolen. Vi ble alle vist rundt forskjellige plasser som var greit å vite hvor er (computer labs, bibliotek, kantiner, gym, osv.). Vi endte turen i hovedkantina. Tokai har tre kantiner: en har japansk mat, en har vestlig mat og en har litt av og hvert! De har egne navn, men jeg er ikke helt klar på hvilke som er hvilke (Forest, Wing, ..?). Kun hovedkantina er åpen nå, men når sommerferien er offisielt over 20. september åpner de to andre også.

Bilde #1: Gikk for curry (カレー)! Tok like så godt et par ekstra bilder; bilde #2 er Sofies katsudon og misosuppe!

Det var litt moro at det midt i lunsjpausen kom inn en haug med gutter i baseballuniformer som også skulle kjøpe lunsj. Det var som å se en amerikansk film, bare med japanere! Siden Aron, Michelle, Sandra, Signe, Sofie og jeg er de eneste utvekslingselevene på hele skolen dette semesteret tror jeg de var litt nysgjerrige på oss og kikka i vår retning, så jeg, hum, turte ikke å ta bilder av dem. X)

Resten av kvelden holdt vi oss på dormen, prata og slappet av.


6. september
Dagen i dag startet med at vi skulle møte i det som skal bli vårt faste klasserom til 'Japanese class guidance'. Vi fikk møte Hiromi sensei ordentlig, samt vår andre lærer, Õyama sensei. De virker begge kjempesøte og oppmuntrende! De gjorde selvintroduksjonene sine ved å bruke en figur som Hiromi sensei har laget. Det er en figur som likner på Elvis Presley, bare med stor afro som mikrofon! Det er ikke en faktisk mikrofon vi skrur på, men vi skal holde Presley-kun (くん; vanlig å kalle gutter/menn) når vi prater til resten av klassen. Ai ai, må få tatt bilde av han snart!

Vi fikk timeplanen, fikk litt informasjon om et par 'field trips' vi skal på etterhvert, og avrundet timen med å bli intervjuet en og en i 10 minutters tid hver (selvintroduksjon igjen, men også nevne hva vi likte/ikke likte, hvorfor vi studerer japansk, hva vi vil gjøre i framtida, osv.).

Til tross for at vi har en konbini to minutters gange fra universitetet, har de jo ikke nødvendigvis alt man trenger, så vi gikk med våre DAs (dorm advisors) for første gang til supermarkedet. Det er en 20-minutters gåtur herfra, og da får man sett litt av området!

Bilde #4 nedenfra og opp: Like til høyre lå Tokai skole (ikke universitetet)!

Siste bildet: Denne trappa skulle vi snart skjønne at vi kom til å se mye av etterhvert. Den er mye lengre enn den ser ut!

Supermarkedet heter morsomt nok Co。op, og utvalget er vel omtrent på størrelse med den norske Coop Obs!. Det er en to-etasjers bygning med 100円 (yen) store (nesten alt koster 6-7 kroner), bokbutikk, litt av hvert-butikk (klær, kjøkken- og badesaker, vesker, accessories, etc.) og stor elektronikkbutikk i 2. etasje, og en til litt av hvert-butikk (vaskemidler, hårprodukter, sminke, kasseroller, stekepanner, drikke, alkoholholdig drikke) og en stor matbutikk i 1. etasje. Bilder!

Gjorde noen interessante funn.

Bilde #2&3: Disse brukes visst på toast. Huh. Prøve eller ikke prøve, det er spørsmålet. Lot det være, tho. Kanskje senere!
Siste bildet: Håndkle med kanji! Det kjøpte jeg jo, selvfølgelig.


På tide å vende snuta hjemover!

Nest siste bildet: Ja, jo, man ser det ikke på dette bildet, men fuglene her er gigantiske. Jeg vet ikke helt om det er ravn eller kråker, men jeg liker dem!


Kveldskos med is, nam!


7. september
Rolig lørdag! På kvelden så vi på Gaki no Tsukai, japansk game show!



8. september
På søndag dro vi en samlet gjeng inn til Sapporo sentrum for første gang. Spennende!

Men først går vi mot busstoppet...

Sapporo bussterminal og togstasjon! Togstasjonen er enorm!

Stakk innom et senter som gikk over flere etasjer like ved. Der var det alt mulig, inkludert 'gaming arcade'. "Shoppingu ni startimasu!"

Den lille jentungen i det siste bildet sto bak oss i kø med faren sin. Hun lufttromma i takt med oss mens vi spilte. Detta hadde hun spilt før, ja!

Jeg vant dessverre ikke over Ayana på første forsøk i Taiko no Tatsujin (trommespillet), men Sofie og jeg har mulighet til å øve mer senere da TV-spillet finnes på dormen, nyanya. ^^

Etterpå var det tid for プリクラ (purikura)! Purikura er et enkelt konsept: man tar med vennene sine i en fotoboks, klikker på ønskede bilde/bakgrunnstyper og smiler/lager grimaser/ser søt ut/gjør hva som helst. Etterpå kan man redigere bildene ved å legge på masse effekter, som hatter, stjerner, egen skrift, mm.. De redigeres også noe i utgangspunktet: man får blant annet større øyne automatisk.

Purikura!

Etterpå måtte vi jo ha mat, må en skjønne. Det ble tabe&nomihoudai (spis og drikk så mye du vil) og nabe (hot pot). Det var gode saker! Ja, og her: noen bilder av selve Sapporo sentrum på veien dit!

Hvis noen lurte, så skrudde jeg opp ISO-verdien i de siste bildene: vi var ikke ute til langt ut på morgenen. :P

Så fornøyde!

Deretter dro noen av oss på karaoke. Yay! Når man drar på karaokebar i Japan leier man et rom hvor man kan bråke og synge så fælt man eventuelt vil, det gjør ingenting, ingen hører deg (vel, forutenom de som er i rommet med deg, da!). Man kan bestille drikke/nomihoudai til. Særlig dyrt er det ikke; 30 kroner per pers for to timer (uten nomihoudai, vel og merke). ;)

Nja, som ikke det var utfordring nok å synge 'Gangnam Style' på koreansk, men å synge koreansk ved å lese japansk? Haha, det var mest allsang i refrengene for si det sånn!

Ferdig med karaoke og fornøyde vi vender hjem!

Bilde #2: Sofie og Ayana poserte, men det første bildet ble blurry og underveis i det andre kom det en bil. D:

Snart fremme! Oppdaga et par insekter på veien. Måtte taes bilde av.


No comments:

Post a Comment